Arbeidsvoorwaarden

Salaris

Als medewerker van De Wever ontvang je iedere maand, in principe drie werkdagen voor het

einde van de maand, dus uiterlijk op de 28e, je salaris van de betreffende maand. Indien je op basis van een oproepovereenkomst werkt, ontvang je het salaris van de gewerkte uren inclusief de onregelmatigheidstoeslag (ORT) in de opvolgende maand dat je de uren hebt gewerkt. Je salaris stellen we vast conform het functiewaarderingssysteem van de cao VVT. De Wever plaatst je in een schaal die overeenkomt met de functiegroep waarin je functie valt. Je salaris wordt periodiek verhoogd conform de cao VVT.

Vakantiegeld, eindejaarsuitkering en pensioenregeling

Bovenop je salaris en de jaarlijkse vakantie-uitkering ontvang je nog een aantal extra’s, zoals een gegarandeerde eindejaarsuitkering en deelname aan een pensioenregeling bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW).

Collectieve verzekeringen

De Wever biedt de mogelijkheid om je goed te verzekeren door middel van collectieve verzekeringen bij meerdere zorgverzekeraars. Het is geheel vrijblijvend om aan deze collectieve verzekeringen deel te nemen.

Online shoppen met voordeel

De Wever vindt ontspanning belangrijk voor haar medewerkers. Daarom biedt De Wever voordeel in de vorm van kortingen tot wel 60% op activiteiten. Je kunt jezelf hiervoor aanmelden op http://www.voordeel.dewever.nl om vervolgens daar een persoonlijke toegangscode aan te maken.

Fit blijven op je werk

De Wever toont oprechte betrokkenheid bij de medewerkers en ervaart het welzijn van de mede­werkers als het grootste belang. Een goed arbobeleid beperkt de gezondheidsrisico’s, vermindert het ziekteverzuim, zorgt voor een snellere re-integratie na ziekte en speelt in hoge mate mee in de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Om verzuim te voorkomen doen we veel aan preventie. We proberen fysieke overbe­lasting te voorkomen door onder meer werkplekonderzoek en het inzetten van diverse til-en transfer­hulpmiddelen op de zorgafdelingen.

Wij vinden dat onze medewerkers een eigen verantwoordelijkheid hebben voor gezond aan het werk blijven. Daarnaast zullen we meer dan voorheen investeren in preventie en duurzame inzetbaarheid.

 

×

Jobalert instellen

Waar wil je werken bij De Wever?

Hoeveel uur wil je werken bij De Wever?

Op welk niveau wil je werken?

Op welke locatie wil je werken?